Advertisements
Advertisements
Question
Read the following short passages and answer the questions that follow each passage.
Traditionally, decision-making by managers that is reasoned and step-by-step has been considered preferable to intuitive decision-making. However, a recent study found that top managers used intuition significantly more than did most middle or lower-level managers. This confirms the alternative view that intuition is actually more effective than careful, methodical reasoning.
The conclusion above is based on which of the following assumptions?
Options
Methodical, step-by-step reasoning is inappropriate for making many real-life management decisions.
Top managers have the ability to use either intuitive reasoning or methodical, step-by-step reasoning in making decisions,
The decisions made by middle and lower-level managers can be made as easily by using methodical reasoning as by using intuitive reasoning.
Top managers are more effective at decision-making than middle or lower-level managers.
Solution
Top managers are more effective at decision-making than middle or lower-level managers.
Explanation:
According to the passage, the conclusion can only be drawn if we assume that top managers are more effective at decision making than middle level or lower-level managers. This is given in 'Top managers have the ability to use either Intuitive reasoning or methodical, step-by-step reasoning in making decisions', rendering it the correct answer.