English

We're all familiar with the usual reasons workers cite for wanting to stay away even after lockdown have long ended: flexible schedules, not having to commute, and of course, increased productivity. - English Core

Advertisements
Advertisements

Question

Read the passage given below:

  1. We're all familiar with the usual reasons workers cite for wanting to stay away even after lockdown have long ended: flexible schedules, not having to commute, and of course, increased productivity. However, productivity isn't the only reason people want to stay away from the office. We recently surveyed 1,000 remote workers to find out what's really keeping them tied to their work-from-home lives.
  2. The findings include: 72% want to be able to take a nap or exercise during the day. Nearly three out of four remote workers surveyed stated that the ability to take a nap or workout during the workday was one of the reasons they wanted to stay home. Though these activities may very well increase worker productivity, there's no doubt that a nap on the kitchen couch would be frowned upon in the office
  3. 73% want to be able to watch TV while they work. Three out of four respondents again say that being able to entertain themselves with TV, podcasts, music, or other media is one of the reasons they want to keep their work-from-home lifestyle.
  4. 62% cite concerns about their appearance. Well over half of respondents stated that they are concerned about their co-workers seeing them in-person again after such a long time apart. Whether it's weight loss or gain, not having the right clothes or another concern about appearance, most would rather not have to worry about the way they look to their coworkers outside a zoom call.
  5. When asked to choose the reason that most affects their desire to keep working from home, predictable answers like caring for children and lack of a commute were still the most common number one reasons. 14% of respondents stated that working remotely was so important to them, that they would not go back to work in person even if their employers required it.

Answer the following questions, based on the given passage:

  1. '...these activities will increase productivity'. By 'productivity'. the author refers to ______.
    1. products produced
    2. efficiency of the employee
    3. time spent by the employee
    4. number of activities
  2. What change in the work place would bring those people back to office who want amusement?
    1. giving long breaks
    2. free coffee and tea
    3. building entertainment lounge
    4. spacious conference hall
  3. As per the survey, why do health conscious people prefer to work from home?
  4. Complete the following sentence appropriately:
    The passage ends on a note that some people are resolved to ______.
  5. Explain one inference that can be drawn from para 1 about the reason for people's preference to work from home.
  6. State whether the statement given below is True or False:
    The survey reveals that people deeply miss socialising in the work from home style.
  7. Explain in your own words how appearance is one of the factors for people's preference for work from home.
  8. As per the survey, what top priorities of people prevent them from going to office?
Comprehension

Solution

  1. '...these activities will increase productivity'. By 'productivity'. the author refers to efficiency of the employee
    Explanation:
    When the author uses the word "productivity," they mean an employee's level of efficiency. According to the passage, TV watching, exercise, and naps may all have a good effect on worker productivity.
  2. building entertainment lounge
    Explanation:
    According to the passage, one reason why some remote workers stay at home is their need for entertainment. (C) Creating an entertainment lounge would best suit their taste for entertainment and lure them back to the office.
  3. People who are concerned about their health favor working from home because it allows them to fit in exercise or naps during the day with their wellness regimens.
  4. The passage concludes by pointing out that some people are adamant about working from home even when their bosses demand that they come into the office.
  5. An inference from paragraph 1 is that people value flexibility and autonomy in managing their work, as reflected in their desire to take naps or exercise during work hours, which supports their preference for remote work.
  6. This statement is False.
    Explanation: The survey does not indicate that people deeply miss socialising in the work-from-home style.
  7. People's inclination for working from home is influenced by their appearance since many are worried about how they appear to their coworkers after working remotely for an extended length of time. Concerns around weight fluctuations, attire, and overall appearance are among them; many feel more self-conscious about these issues in person than during a Zoom conversation.
  8. The two most frequent excuses for not going to work are still taking care of children and not having a commute.
shaalaa.com
  Is there an error in this question or solution?
2023-2024 (February) Outside Delhi set 1
Share
Notifications

Englishहिंदीमराठी


      Forgot password?
Use app×