हिंदी

Based on Your Reading of the Story Answer the Following Questions by Choosing the Correct Option: - English - Communicative

Advertisements
Advertisements

प्रश्न

Based on your reading of the story answer the following question by choosing the correct option:

The author says that Duke ‘knew his job’ The job was __________

विकल्प

  •  to look after Chuck.

  • to get Chuck on his feet.

  • to humour Chuck.

  • to guard the house.

MCQ

उत्तर

to get Chuck on his feet.

shaalaa.com
Reading
  क्या इस प्रश्न या उत्तर में कोई त्रुटि है?
अध्याय 1.2: A Dog Named Duke - Exercise [पृष्ठ १८]

APPEARS IN

सीबीएसई English Communicative - Literature Reader Class 9
अध्याय 1.2 A Dog Named Duke
Exercise | Q 4.3 | पृष्ठ १८

संबंधित प्रश्न

Choose extracts from the story that illustrate the characters of these people in it.

Person character Extracts from the story What does it tell us about their character 
Mrs Bramble (Para 12) "Bill we must keep it from Harold" She was not honest and open with her son; concerned mother
Mrs Bramble (Para 33)  
Percy (Para 109)  
Jerry Fisher (Para 110)  

  


There are many ways of expressing differences and similarities. Read the passage below, and study the expressions printed in italics. 

Day School and Boarding School 

Both day school and boarding school are institutions where children go to study.
While the former does not provide any residential accommodation, the latter expects children to live on campus. A boarding school has an advantage over a day school as their classes are normally smaller. However, the two schools are similar in aiming for high standards of education for all students. 


Then there it lay in her wet palm, perfect, even pierced ready for use, with the sunset shuffled about inside it like gold—?dust. All her heart went up in flames of joy. After a bit she twisted it into the top of her skirt against her tummy so she would know if it burst through the poor cloth and fell. Then she picked up her fork and sickle and the heavy grass and set off home. Ai! Ai! What a day! Her barefeet smudged out the wriggle— ?mark of snakes in the dust; there was the thin singing of malaria mosquitoes among the trees now; and this track was much used at night by a morose old makna elephant—the Tuskless One; but Sibia was not thinking of any of them. The stars came out: she did not notice. On the way back she met her mother, out of breath, come to look for her, and scolding. “I did not see till I was home, that you were not there. I thought something must have happened to you.” And Sibia, bursting with her story, cried “Something did). I found a blue bead for my necklace, look!”

Read the extract given below and answer the question that follow.

Is the Ending Appropriate?


Answer the following question. 

“But the cop’s mind would not consider Soapy”. What did the cop not consider, and why?


Why did Chandni refuse to join the group of wild goats?


Discuss the following topic in groups.

The second bear did not attack the lady because he was afraid of her. Do you agree?


Describe the change the cherry tree underwent after the kind old poured a pinch of ash over it.


How can you say that Abbu Khan’s goats were of the best hill breed?


Why do you think grown-ups say the kind of things mentioned in the poem? Is it important that they teach children good manners, and how to behave in public?


Speak the following sentences clearly but as quickly as you can learn them by heart.

1. How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck would chuck wood.

2. Betty bought a bit of butter, but the bit of butter was a little bitter so she bought some better butter to make the bitter butter better.


Share
Notifications

Englishहिंदीमराठी


      Forgot password?
Use app×