हिंदी

Talk to your partner and say whether the following statement is true or false. Most snakes are harmless. - English

Advertisements
Advertisements

प्रश्न

Talk to your partner and say whether the following statement is true or false.

Most snakes are harmless.

विकल्प

  • True

  • False

MCQ
सत्य या असत्य

उत्तर

Most snakes are harmless. True

shaalaa.com
Reading
  क्या इस प्रश्न या उत्तर में कोई त्रुटि है?
अध्याय 9.1: Desert Animals - Working with the Text [पृष्ठ ११७]

APPEARS IN

एनसीईआरटी English - Honeysuckle Class 6
अध्याय 9.1 Desert Animals
Working with the Text | Q 1.3 | पृष्ठ ११७

संबंधित प्रश्न

Explain what the reason for the following is .

Einstein wanting to study in Switzerland rather than in Munich.


Discuss in pairs and answer question below in a short paragraph (30 − 40 words.

How did George and Harris react to this? Did Jerome like their reaction?


Do you like rain? What do you do when it rains steadily or heavily as described in the poem?


Is Lushkoff a willing worker? Why, then, does he agree to chop wood for Sergei?


Look for information on how to find out whether a snake is harmful.


Based on your reading of the story, answer the following question by choosing the correct options.

Private Quelch was nick-named ‘Professor’ because of ____


He looked at me very blankly and tiredly, and then said, having to share his worry with someone, “The cat will be all right, I am sure. There is no need to be unquiet about the cat. But the others. Now what do you think about the others?”
“Why they’ll probably come through it all right.”
“You think so?”
“Why not,” I said, watching the far bank where now there were no carts.
“But what will they do under the artillery when I was told to leave because of the artillery?”
“Did you leave the dove cage unlocked?” I asked.
“Yes.”
“Then they’ll fly.”
“Yes, certainly they’ll fly. But the others. It’s better not to think about the others,” he said.

Read the extract given below and answer the question that follow.

What does the old man worry about? Why?


Margot stood apart from these children who could never remember a time when there wasn’t rain and rain and rain. They were all nine years old, and if there had been a day, seven years ago, when the sun came out for an hour and showed its face to the stunned world, they could not recall. Sometimes, at night, she heard them stir, in remembrance, and she knew they were dreaming and remembering an old or a yellow crayon or a coin large enough to buy the world with. She knew they thought they remembered a warmness, like a blushing in the face, in the body, in the arms and legs and trembling hands. But then they always awoke to the tatting drum, the endless shaking down of clear bead necklaces upon the roof, the walk, the gardens, the forests, and their dreams were gone. All day yesterday they had read in class about the sun. About how like a lemon it was, and how hot. And they had written small stories or essays or poems about it:

I think the snn is a flower,
That blooms for just one hour.

Read the extract given below and answer the question that follow.

What memory disturbed the children at night sometimes?


Was the customer interested in the care and feeding of the doves he had bought? If not, why not?


Complete the following sentence by adding the appropriate part of the sentence given below.

Someone else suggested that the king should have a timetable ____________________. 


What is the moral of the story, elaborate it.


Why was Tansen afraid of singing Raga Deepak?


What sort of life did Dogs live a long time ago?


Multiple Choice Question:

What does the phrase “repeat themselves’ mean here?


Fill in the blank to name a different kind of intelligence.  One has been done for you.
When I enjoy listening to people and solving their problems I use my interpersonal intelligence
When I enjoy working with numbers and solving maths problems, I use my ________ intelligence.


Multiple Choice Question:

Which of the fears is not applied to the speaker?


Look at the following picture. One asks a question, the other answers it. Then the answer is noted in a form as shown below.

Questions Yes/No Additional Response

1. Do you like to meet people?

Yes I do, but not always I do have some close friends, though.

2. Do you like the area you live in?

No, I Don't But I have no choice

How did the old aunt get justice?


Why does the speaker say that “there isn’t anyone staring or making strange noises”?


Why did the Gujar women strike the big brass gurrahs with stick?


Share
Notifications

Englishहिंदीमराठी


      Forgot password?
Use app×